Segway / Ninebot

Segway / Ninebot

Ik heb altijd als kind in een rolstoel gezeten en werd daardoor altijd aangesproken alsof ik gek was. Of ik werd gewoon genegeerd, want dan spraken ze degene aan die bij mij was. Ik vond dit altijd heel frustrerend. Je wordt gewoon niet als volwaardig persoon gezien. 

Mijn man heeft MS en hierdoor loopt hij erg slecht. Eigenlijk zou hij als we gaan wandelen in een rolstoel moeten. Maar dit wil hij niet, wat ik heel goed begrijp. We zijn toen gaan googlen naar een vervanging van een rolstoel. We kwamen uit op de Segway

Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoersmiddel. Het moet uiteindelijk resulteren in een bereikbaar (betaalbaar) alternatief voor rolstoel en scootmobiel.

Nu kwamen we op een website uit, namelijk: http://www.independentwheels.nl/  En we hebben contact gezocht met de eigenaar. 
Independent Wheels is een stichting die zich bezig houdt met het bieden van alternatieven rondom mobiliteit van mindervaliden. Ondersteuning bij de aanvraag, proefrijden op verschillende voertuigen en training in de locale omgeving zijn een aantal van de zaken die stichting Independent Wheels verzorgd. We werden door de voorzitter (Bob) uitgenodigd om een keer te komen proefrijden. John, mijn man, was laaiend enthousiast. Je staat op ooghoogte met iedereen en een Segway is daarom echt een vervanging voor het lopen. Het is niet moeilijk om er op te rijden. Bob legt met heel veel geduld uit hoe alles werkt en hoe je er mee moet rijden. Je kan er ook op stil staan, zo is het makkelijk om er ook mee een winkel in te rijden. Je neemt hem makkelijk mee in een auto. Want een scootmobiel of rolstoel is gewoon heel onpraktisch.  

Momenteel is er ook een tegenhanger van de Segway en dat is de Ninebot. Deze doet hetzelfde als de Segway, alleen is een stuk goedkoper in aanschaf en onderhoud.

John op de segway proef rijden
John zijn proef rit op de segway

19-3-2015 update ninebot

Hoera! John is sins vandaag de gelukkige eigenaar van een Ninebot. We gaan hier dankbaar gebruik van maken. 

John op de Ninebot mee rondje waterplas

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

john | Antwoord 24.03.2015 19:34

Nu in bezit van een ninebot, ik kan weer mee , heel praktisch. Sinds een jaar weer rondje waterplas, en het houd niet op, gaan en staan waar ik zelf wil.
Super.

Nike 24.03.2015 19:41

Geweldig toch! Wat een vrijheid opeens

john | Antwoord 28.01.2015 00:02

Ik als ms patiënt zal er veel baat Bij hebben, maar de WMO doet daar moeilijk over.echt een alternatief voor het lopen.

Nike 28.01.2015 02:50

Ik hoop dat er snel 1 komt voor ons xx

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.11 | 16:58

Voor mijn PWS doe ik een onderzoek naar harttransplantaties, daarom wil ik vragen of jullie deze willen invullen.

https://forms.gle/dYNTFYXJw7ZieCSt5

Chris.

...
07.12 | 20:53

Hoi Marcel, kijk eens op http://www.independentwheels.nl/
Daar kan je meer informatie vinden over de Segway / ninebot.
Sterkte

...
07.12 | 20:37

Ik ben 55 jaar en heb sinds 2013 een steunhart, een transplantatie krijg ik niet omdat mijn nieren bijna niet meer functioneren een Segway zal een uitkomst zijn

...
13.10 | 16:21

Dat weet ik niet. Ik heb dit bericht van www.hartpatienten.nl gehaald.

...
Je vindt deze pagina leuk