"dagboek"

26-6-2012 Hope & Lara

Lara en Hope,

Hope en Lara zijn onverwachts erg ziek geworden. Vrijdag (22-6-2012) begon Hope met overgeven. Ik heb toen gelijk een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Een uur later begon Lara ook met overgeven. Dus weer gebeld maar ik kon haar ook mee nemen. Eenmaal bij de dierenarts waren ze toch wel erg ziek. Ze hadden hoge koorts Hope had 40.9 en bij Lara zijn we niet verder gegaan dan de 40 graden. Want ze vond de thermometer niet zo leuk. Ze waren allebei ook uitgedroogd. Ze kregen 3 prikken en een infuus en ze mochten weer mee naar huis. Met medicatie. Zaterdag(23-6-2012) had ik afgesproken met een vriendin om te gaan winkelen in Utrecht. Een uur voor ik vertrok vond ik Hope erg slecht. Dus toch nog even met de dierenarts gebeld. Of ik toch maar even langs wilden komen. Ik heb mijn collega gebeld en zij is samen met John naar de dierenarts gegaan. Ze hebben weer een infuus gehad en een prik tegen het braken. Alleen zag de dierenarts bij Lara toen ze haar temperatuur had gemeten bloed aan de thermometer. Dit moesten we goed in de gaten houden.  Eenmaal thuis hoefden ze niet meer over te geven. Alleen Hope wilde niet meer eten. (flesje) En Lara begon dus bloed te poepen. De volgende dag ( zondag 24-6-2012) was Hope één hoop ellende. Als ik hun kamertje in kwam keek hij niet eens meer op. En hij had al zijn ontlasting laten lopen. Lara kwam nog wel naar me toe. Ik weer met de dierenarts gebeld en die adviseerde het tot de middag aan te kijken. Om half 2 zag ik Hope en wist dat hij gestopt was met vechten. Weer gebeld met de dierenarts en ik mocht gelijk komen. Ze adviseerde om Lara ook even mee te nemen. We hebben besloten dat Hope hard genoeg had gevochten en hem uit zijn lijden te halen. Hope is om 14.15 ingeslapen. Lara heeft infuus gehad en mocht weer mee naar huis. Ze vroeg of ik maandag (25-6-2012) wat ontlasting wilde inleveren. Dat heb ik gedaan. Het was meer bloed dan ontlasting. In de middag kreeg ik een telefoontje van de dierenarts dat ze heel slecht nieuws had. Lara en Hope hadden kattenziekten en het Rota virus. Dit is 100% dodelijk. Ik was toen ze belde toevallig bij een collega. Haar kittens hadden bij ons een week geleden gelogeerd en die had ze maandagochtend ook moeten laten inslapen. (zij hadden de zelfde verschijnselen. Zij hebben ook de zelfde behandeling gehad.) Ik heb met haar afgesproken bij de dierenkliniek. Ze was er bij toen Lara om 15.45 geëuthanaseerd werd.

 

Met dank aan mijn collega’s en de dierenarts kan ik dit werk doen. Ze zijn allemaal heel betrokken. Ik ben er kapot van dat ik deze 2 lieverds heb moeten laten gaan. Het waren niet mijn eerste kittens en zeker niet de laatste die ik heb moeten laten inslapen. Mensen denk na voor dat je aan een nest kittens begint! De dierenhulpverlening Woerden vangt met 5 personen zo’n 95 kittens per jaar op.

 

Wat is kattenziekte ?
Kattenziekte is een virusinfectie van het maagdarmkanaal bij kat-achtigen. Tevens tast het de afweer aan doordat de meeste witte bloedcellen doodgaan (panleucopenie). De symptomen zijn hoge koorts (vaak 40-41 graden), braken, bloederige diarree, uitdroging en heftige buikpijn. Zonder behandeling sterft meestal meer dan 90% van de besmette dieren. Bij kittens is de sterfte vaak 100%.

 

Een rotavirus is een virus dat vooral bij jonge kinderen overgeven en diarree veroorzaakt. Het is een van de ernstigere diarreeverwekkers in deze leeftijdsgroep, omdat de diarree die het veroorzaakt zowel erg besmettelijk als hevig is, en vaak ook lang aanhoudend. In ontwikkelingslanden overlijden naar schatting 600.000 kinderen per jaar aan een infectie met een van de drie serotypen van dit virus die bij de mens voorkomen. In Nederland en België is een rotavirus veel minder bedreigend door de betere uitgangstoestand (voeding, weerstand) van de patiëntjes en de mogelijkheid om spoedig in een ziekenhuis door middel van een infuus te worden gerehydrateerd, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Toch is het een belangrijke oorzaak van ziekenhuisopnamen wegens diarree bij kinderen. Vrijwel ieder kind maakt echter in zijn of haar leven minstens één rotavirusinfectie door en ziekenhuisopname is gelukkig maar zelden noodzakelijk.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

14.11 | 16:58

Voor mijn PWS doe ik een onderzoek naar harttransplantaties, daarom wil ik vragen of jullie deze willen invullen.

https://forms.gle/dYNTFYXJw7ZieCSt5

Chris.

...
07.12 | 20:53

Hoi Marcel, kijk eens op http://www.independentwheels.nl/
Daar kan je meer informatie vinden over de Segway / ninebot.
Sterkte

...
07.12 | 20:37

Ik ben 55 jaar en heb sinds 2013 een steunhart, een transplantatie krijg ik niet omdat mijn nieren bijna niet meer functioneren een Segway zal een uitkomst zijn

...
13.10 | 16:21

Dat weet ik niet. Ik heb dit bericht van www.hartpatienten.nl gehaald.

...
Je vindt deze pagina leuk